himmelsk.se – allt om böcker, litteratur och språk

Läsa språk på resan

Genom att åka utomlands och läsa ett språk kan du lära dig mycket snabbare. Idag kan du också göra det som vuxen under ett par veckor på sommaren.

Läsa språk utomlands

Om du gillar att resa är det perfekt att kombinera semestern med en språkresa. Du kan resa till Berlin, Paris eller en mysig ort i Italien för att under ett par veckor verkligen träna och fördjupa dig i språket. För att hitta den stad som kommer att passa dig bäst kan du läsa resemagasinet Vagabond som alltid har en massa bra restips. Vissa personer drömmer om att lära sig ett särskilt språk och börjar att resa till landet, medan andra hittar ett favoritland och vill sedan lära sig språket.

Sommarkurs

Du kan studera språk under ett par veckor eller en månad sommartid. Det finns många privata språkskolor att välja mellan. Innan du betalar för själva kursen får du göra ett onlineprov som testar dina språkkunskap. Så att du verkligen hamnar rätt. Ibland kan vi tro att vi kan mer än vi faktiskt kan, och ibland är det tvärt om. Om det sedan visar sig att kursen är för svår eller lätt brukar du ofta kunna byta till en annan klass. Vissa skolor erbjuder både lektioner, kost och logi, medan andra skolor bara har språklektioner. Det kan också vara klokt att läsa recensioner om de olika skolorna. Vissa skolor har ett stort socialt fokus och ni gör mycket på fritiden. Vanligtvis är det många unga som läser där. Andra skolor, ofta lite dyrare kurser, är mer fokuserade på själva språket och läser i ett snabbare tempo.