himmelsk.se – allt om böcker, litteratur och språk

Lyckas bättre som frilansande översättare med Intrum

Att jobba för sig själv kan vara underbart och härligt på alla sätt och vis, men när kunderna inte betalar är det inte så roligt. Ens företag är ju trots allt beroende av att man får betalt och därför är det en viktig faktor att ta hänsyn till för att man ska kunna fortsätta driva företag. Genom att ta hjälp av Intrum, slipper man hantera fakturorna och kan istället fokusera på verksamheten.

Kunden betalar inte – vad göra?

Känslan av att fakturera en kund på en saftig summa pengar, vänta på att få betalt och sedan märka att betalningen uteblir, kan få vilken företagare som helst att må dåligt. När kunderna inte betalar, oavsett storleken på summan, innebär det en hel del extrajobb som företagare. Man måste skicka påminnelser och ägna en hel del tid på att se till att försöka driva in betalningarna. Det tar både tid och energi, vilket kan påverka verksamheten negativt.

För att slippa eventuella problem med kunder som inte betalar, kan man ta hjälp av Intrum som kan sköta hela betalningsprocessen åt en. Det går helt enkelt till så att man som företagare fakturerar via Intrum, som i sin tur ser till att pengarna betalas. Som företagare behöver man då inte bry sig om fakturorna. Det enda man behöver bry sig om är att göra ett bra jobb och se till att få regelbundna uppdrag.

Om du trots allt väljer att sköta hela betalningsprocessen själv, är det upp till dig att göra allt du kan för att driva in skulderna. Det kan vara ett gissel, speciellt om du måste blanda in inkasso och/eller Kronofogden och det kan ta flera månader att få sina pengar. Därför är det ett väldigt osäkert och ineffektivt sätt att hantera fakturorna på som företagare. Att se över möjligheten att få hjälp med den biten är en investering i företaget.

Språk