himmelsk.se – allt om böcker, litteratur och språk

Flerspråkiga smarta hem

Ett smart hem gör det möjligt för dig att automatisera och styra elektronisk utrustning i din bostad. Med hjälp av din surfplatta, mobil eller fjärrkontroll kan du göra saker som att sätta på och stänga av elektronik i hemmet, inklusive din TV eller din musikanläggning. Du kan låsa ytterdörren, styra bastu och kaffebryggare och släcka och tända lampor. Om du bor i ett flerspråkigt hushåll kan ditt smarta hem också anpassas efter det, där du med hjälp av röststyrning på flera språk enkelt styr hemmet från soffan.

Med Smarta hem från Tibber går det att hålla koll på elförbrukningen i realtid, vilket är en fördel i dessa tider av höga elpriser. Du får en smart elmätare som ger tillgång till praktiska funktioner och värdefulla insikter. För att styra allt i hemmet kan du skaffa en hub, som är en styrenhet med trådlöst protokoll. Sensorer kan också kopplas till hemmet och exempelvis synka termostater med yttre temperatursensorer.

Smarta hem över språkgränserna

Idag finns det många produkter du kan koppla upp till ditt hemsystem, och allt fler väljer att digitalisera hemmet för att uppnå en rad olika fördelar. Lezgin Bakircioglu valde att bygga sitt eget smarta hem under coronapandemin. Tack vare all ledig tid under pandemin kunde han äntligen förverkliga sin dröm och nästan hela hans hus styrs nu från en app på mobilen.

Hos Tibber finns många produkter du kan använda för att koppla upp ditt hem och prata med enheterna på flera olika språk. Om du väljer Googles Nest Hub kan du bland annat använda spanska, svenska och engelska. Du kan välja mellan kvinnliga och manliga röster och även testa olika accenter. Den stora mångsidigheten hos Tibbers produkter gör att de passar bra i flerspråkiga hem.

Med hjälp av olika produkter kan du styra belysningen baserat på solljuset eller be Google-assistenten att lyfta upp garageporten just innan du ska åka iväg till jobbet. Alla de möjligheter som finns inom automatisering låter dig ändra belysningen baserat på hur du vill ha det under olika förutsättningar, där du till exempel kan ställa in färgton och ljusstyrka på lampan för att matcha ljuset mellan dag och kväll. Ljuset kan också anpassas till andra förhållanden, som exempelvis om det är sommar eller vinter.

Ökad hållbarhet i hemmet

När du använder Tibbers sensorer i ditt smarta hem kan du spara energi med hjälp av styrning direkt från mobilen. Installationen av produkterna är enkla och kommer med en lättförståelig manual som guidar dig steg för steg genom processen. Ett smart hem kan enkelt styra alla produkter i hemmet, ha koll på ditt inomhusklimat och underlätta din vardag. Du kan ansluta alla produkter du installerar till Tibbers app och på så sätt få full koll på din elförbrukning, samt få praktiska analyser kring hur du ska sänka den.