himmelsk.se – allt om böcker, litteratur och språk

Lär dig språk med språkböcker och resor

Om du vill lära dig ett nytt språk eller hålla ett språk vid liv är det smart att läsa språkböcker. Det är också klokt att resa till språkets hemland för att få träna. Med språkböcker och roliga resor kommer du långt.

Språkböcker

Idag kan du nästan lära dig vilket språk som helst. Med hjälp av bra böcker och appar kan du sitta i Sverige och lära dig både franska, mandarin, japanska och tyska. Det viktigaste är att du hittar en språkbok och app som verkligen hjälper dig. Eftersom vi är olika som personer är det smart att du läser recensioner kring både språkkurser och appar för att hitta det som passar dig. Tänk också igen din egen inlärningsstil. Vissa personer vill helst samtala, medan andra vill börja med grammatik och lära sig på ett klassiskt sätt. Sedan finns det många personer som föredrar att lära sig ett nytt språk genom att läsa berättelser och se på film. Det klokaste är ofta att kombinera de olika stilarna. Då kommer du att lära dig än snabbare. Det är också smart att läsa barnböcker eller serietidningar, särskilt i början när du håller på att lära dig språket.

Res och läs

När du har läst ett språk ett tag kan det vara klokt att göra en resa till landet för att öva dig. Du kan ta flyget från Arlanda för en helg i Paris för att träna franska eller en vecka i Moseldalen för att öva på tyskan. Det är många som lärt sig mycket på egen hand, men som sedan känner sig blyga eller osäkra att använda språket när de väl kommer på plats. Om du åker till ett turistställe eller en stor stad finns det också många som talar engelska. Ett tips är då att du övar upp fraser som du använder när du ska beställa mat eller köpa kaffe eller en öl extra mycket. Gör det enkelt för dig. Det kan också vara smart att du beger dig bort från de största gatorna, till mer gemytliga kaféer som är familjeägda. Då kommer du inte att känna dig lika stressad när du beställer på det nya språket. De flesta människor tycker att det är roligt att du vill lära dig deras modersmål.